Doorgaan naar inhoud
Desincrustatie - dé manier om poriën te zuiveren

Desincrustatie - dé manier om poriën te zuiveren

Desincrustatie heeft als doel om poriën te zuiveren van overmatig talg en vuil en de huid te verweken. Daarmee is het de perfecte voorbereiding op het uitvoeren van extracties. 

Bij deze techniek wordt een unieke oplossing toegepast om de vette of verstopte huid te ontdoen van overtollig vuil, talg, bacteriën en keratine wat vooral gunstig is voor acne-gevoelige of vette huidtypes. Door verstoppingen te verwijderen die tot acne kunnen leiden, is desincrustatie essentieel om de probleemhuid aan te pakken. 

Wat is desincrustatie? 

Desincrustatie is een diep-reinigende behandeling die effectief is bij het voorbereiden van de vette of verstopte huid op extracties. Het maakt gebruik van producten op alkalische basis om talg en keratine in de huidzakjes te verzachten en af te breken. Deze techniek, die vaak gepaard gaat met een zachte massage, verwijdert opgehoopt talg, vuil en andere onzuiverheden, houdt de poriën schoon en vermindert of voorkomt acne. Deze belangrijke behandeling geeft de huid een verbeterde huidtextuur en gezondheid, waardoor het een ideale keuze is voor de vette of verstopte huid.

De voordelen van desincrustatie

Een dieptereiniging biedt tal van voordelen aan het begin van een behandeling, vooral voor mensen met een vette of verstopte huid. De voordelen op een rijtje:

 • Verzacht en breekt talg af: De dieptereiniging helpt de talg afvoeren die zich in de poriën ophoopt en verantwoordelijk is voor mee-eters en whiteheads. Het bereidt de huid voor op extracties door de poriën te verwijden en talg te verzachten.
 • Verbetert de absorptie van huidverzorgingsproducten: Desincrustatie bereidt de huid voor op volgende stappen in de behandeling. Door de poriën grondig te reinigen en te openen zorgt de behandeling ervoor dat huidverzorgingsproducten dieper doordringen en effectiever werken. 
 • Verbetert de textuur en het uiterlijk van de huid: Deze dieptereiniging is veel meer dan een reinigingsproces; het speelt een cruciale rol bij het verbeteren van het algehele uiterlijk van de huid. Door effectief onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen, kan deze behandeling leiden tot een gladder uitziende huid. Het pakt huidcongestie direct aan en vermindert deze, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een zichtbaar meer heldere en levendige huidskleur. 

Let op: desincrustatie is niet voor iedereen geschikt!

Desincrustation Gel

Wanneer moet je desincrustatie vermijden?

Het is van cruciaal belang om een gedetailleerde huidbeoordeling uit te voeren voordat je de desincrustatie gaat inzetten. Deze behandeling wordt niet aanbevolen bij bepaalde huidaandoeningen vanwege het risico op verergering van het probleem. Contra-indicaties:

 • Cystische en inflammatoire acne: Het intensieve reinigingsproces kan deze aandoeningen verergeren, wat leidt tot verhoogde ontstekingen. 
 • Rosacea: De intensiteit van de behandeling kan tot roodheid en gevoeligheid die gepaard gaat met rosacea versterken.
 • Geïrriteerde huid of open wonden: Desincrustatie kan in deze gevallen verdere irritatie of zelfs infectie veroorzaken.
 • Eczeem en psoriasis: Het proces kan opflakkeringen veroorzaken of de symptomen bij deze huidaandoeningen verergeren.

Het begrijpen van deze uitzonderingen is essentieel om de veiligheid en effectiviteit van de behandeling voor elke klant te garanderen.

Hoe zet je het in?

Deze dieptereiniging biedt een weg naar een betere gezondheid van de huid en geeft de huid bovendien een mooier aanzien. Als je deze materie begrijpt en effectief toepast dan kan deze methode een aanzienlijk verschil bewerkstelligen in de huid van je klant. Stappen:

 1. Begin met een grondige reiniging om oppervlaktevuil en olie te verwijderen.
 2. Breng 2 tot 3 pompjes van de Desincrustation Gel rechtstreeks op het te behandelen gebied aan met een waaierborstel of met de vingertoppen en laat het 3 minuten intrekken.
 3. Verwijder overtollige gel met warm water. Als je geen extracties uitvoert of als extracties niet geschikt zijn voor de klant, kan de Desincrustation Gel nog steeds worden gebruikt als tweede reiniging van de belangrijkste verstopte plekken om de talg die zich in de poriën ophoopt, te helpen afbreken. 
 4. Wees voorzichtig en overdrijf de massage niet om huidirritatie te voorkomen.
 5. Zorg ervoor dat de oplossing volledig wordt verwijderd en volg daarna met hydratatie. 
 6. Adviseer je klant over de zorg na de behandeling, inclusief het vermijden van agressieve zepen en onnodige gezichtsaanrakingen. 

Waarom poriën dol zijn op houtskool en zwart komijnzaad

Houtskool wordt al lang geroemd vanwege zijn eigenschappen als een beproefd detox ingrediënt voor de huid, nuttig om verstopte poriën aan te pakken. Het vermogen om onzuiverheden te absorberen en poriën te zuiveren, maakt het tot een essentieel ingrediënt in de huidverzorging. 

Een ander krachtig ingrediënt is zwart komijnzaad, of Nigella Sativa, bekend om zijn antioxiderende eigenschappen en omega-vetzuren. Bij een dieptereiniging en verweking wordt zwart komijnzaad gewaardeerd vanwege zijn vermogen om diep te reinigen, de huidtint te egaliseren en verstopping van de poriën te verminderen, wat de effecten van houtskool aanvult. 

Wanneer ze worden gecombineerd, bieden houtskool en zwart komijnzaad een krachtige, dubbelwerkende benadering van huidverzorging. Houtskool werkt ontgiftend en verwijdert onzuiverheden van de huid, terwijl zwart komijnzaad donkere vlekken en verstopte poriën aanpakt. Dit synergetische effect leidt tot een uitgebreidere en effectievere behandeling voor het bereiken van een heldere, egale huid. Samen vormen houtskool en zwart komijnzaad een formidabel paar bij het aanpakken van huidcongestie en onzuiverheden. Deze ingrediënten zijn niet alleen nuttig bij professionele behandelingen, maar ook bij aanvullende huidverzorgingsproducten voor thuis, waardoor consistente zorg mogelijk is bij het beheersen van poriënverstopping en het behouden van een gezonde huid.

Tip: adviseer je klant om aanvullende producten thuis te gebruiken om een steeds mooiere en gezonde huid te verkrijgen en behouden. 

Heb jij de transformerende effecten van houtskool en zwart komijnzaad gezien in je behandelingen? Deel je ervaringen met ons in de reacties hieronder. Ontdek hier hoe je een partner van Éminence Organics kunt worden. 

 

Volgend artikel Éminence Inspiration Tour